HODOČAŠĆE FRANJEVAČKIH NOVAKA U ASIZ

Od 14. do 21. travnja novaci franjevačke obitelji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ukupno 28 novaka iz šest provincija, posjetili su sveta franjevačka mjesta.

Od 14. do 21. travnja novaci franjevačke obitelji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine posjetili su sveta franjevačka mjesta. Ukupno 28 novaka iz šest provincija. Deset novaka iz Zagrebačke provincije, jedan iz Zadarske, pet iz Splitske, pet iz Bosanske, pet iz naše Hercegovačke franjevačke provincije i dva novaka trećoredca, sa svojim meštrima. Svetu euharistiju su slavili u Sv. Damjanu, u Grecciu, u Porcijunkuli, zatim na grobu sv. Franje, na La Verni i na povratku kući u Padovi na grobu sv. Leopolda Mandića.

Za boravka u Asizu su bili na već spomentim mjestima i u rodnoj kući sv. Franje, katedrali sv. Rufina, bazilici sv. Klare, u samotištu Carceri, zatim i u Fonte Colombu, La Foresta i Poggio Bustone, te na povratku kući i u Padovi na grobu sv. Ante i sv. Leopolda. Hodočašće i ujedno susret mlade braće završio je svetom misom u svetištu Majke Božje na Trsatu.