MLADA MISA FRA AUGUSTINA ČORDAŠA

U nedjelju, 23. srpnja 2017., u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, svoju mladu Misu proslavio je fra Augustin Čordaš. Uz mladomisnika su bili provincijal fra Miljenko Šteko, mladomisnici fra Alen Pajić i fra Zvonimir Pavičić, gvardijan i propovjednik fra Danko Perutina, župnik fra Bože Milić te još dvadesetak misnika.

Euharistijsko slavlje započelo je ulaznom procesijom i roditeljskim blagoslovom. Fra Danko Perutina je prisutnima u svojoj propovijedi govorio o strpljenju. Oslanjajući se na izvještaj Evanđelja objasnio je kako se sve treba polako razvijati. „Isus ne želi suditi nikome nego svima daje mogućnost preobrazbe. Mi bismo sve odmah riješili ali tako ulazimo u revolucije i ratove. Božja logika je drugačija. On svima daje novu mogućnost i strpljivo čeka.“ Slika gorušičina zrna pokazuje važnost malih koraka. „Isus je bio malen. Bio je ponizan i jednostavan. On želi da u nama sve polako raste, u malim koracima.“

Propovjednik je mladomisniku na kraju propovijedi naglasio dar svećeničkoga poziva. „Svećenici su pustili svoje mreže i prihvatili su Božje mreže. Treba se sjetiti da nismo mi izabrali Isusa nego je on izabrao nas.“ Time je fra Danko pozvao fra Augustina da u strpljenju i zahvalnosti gradi odnos s Bogom kako bi svoj svećenički poziv ostvario.

Liturgijskim obredima ravnali su naši bogoslovi, a svojim skladnim pjevanjem slavlje je uzveličao župni zbor iz Mostara. Nakon svete Mise, druženje je nastavljeno u restoranu Venera u Mostaru.   

IMG_0316

IMG_0319IMG_0301IMG_0314IMG_0315