SUSRET MINISTRANATA U MEĐUGORJU

Od 2.-4.prosinca 2016., u Međugorju, u Kući mira održan je seminar za ministrante Hercegovačke franjevačke provincije. Seminar je vodio fra Antonio Šakota u pratnji postulanata. Seminar smo započeli molitvenim programom u crkvi sv. Jakova gdje smo sudjelovali na krunici i sv.Misi. Navečer, program se nastavio zanimljivim upoznavanjem, te predavanjem o biblijskim likovima koje je predstavljao fra Iko Skoko.

Subota je započela molitvom u kapelici, a nakon doručka fra Antonio je imao predavanje o svecima. Uputili smo se na Podbrdo i molili krunicu, nakon čega smo imali rad po grupama. Ministranti su dobili svoj zadatak, koji su odlično odradili. Osmislili su svoje svece, nadjenuli im imena i karakterizirali ih. Poslijepodne smo otišli u Majčino selo gdje su ministranti igrali nogometa, košarke i odbojke. Nakon molitve krunice i sv.Mise u crkvi sv. Jakova program se nastavio “Igrama bez granica” u kućnoj dvorani gdje nam se pridružio i fra Perica Ostojić, koji je osmislio i vodio igre.

Zadnji dan seminara također je započeo molitvom, a ministranti su izlagali svoje dojmove sa seminara. Po riječima ministranata na seminaru je bilo odlično, te na njihovu želju otišli smo na zajedničku molitvu krunice u crkvenom dvorištu i nakon toga na svetu Misu. Nakon ručka ministranti su se pozdravili i uputili svojim kućama radujući se ponovnom susretu ministranata koji će biti u svibnju sljedeće godine. Ante Mitar

 

unnamedunnamed-2