CROMIN - Susret hrvatskih ministranata i malih misijskih zborova u Švicarskoj

CROMIN
lip 14 2019 Miriam

Na duhovski ponedjeljak, 10. lipnja 2019. održan je u Maltersu, pored Luzerna, 17. Cromin – raspjevani i razigrani susret ministranata, članova malih misijskih zborova, njihovih obitelji i drugih hrvatskih vjernika. Oko 700 ministranata i najmlađih članova misijskih zajednica je uspjelo sivi i kišni dan, u ovom malom švicarskom mjestu, preplaviti i razvedriti svojom molitvom, pjesmom, mladenačkom radošću i šarenilom misijskih majica i sportskih dresova.

Domaćin fra Branko Radoš, voditelj HKM Luzern i koordinator hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj, poželio je svima dobrodošlicu i pozdravio predstavnike švicarskih crkvenih i državnih institucija kao i sve nazočne. Po prvi puta, na Crominu je pozdravio i poželio posebnu dobrodošlicu velečasnom dr. Tomislavu Markiću, ravnatelju dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Susret je započeo svetom misom koju je predslavio fra Antonio Šakota uz koncelebraciju velečasnog dr. Tomislava Markića i ostalih voditelja hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj. Nakon svete mise uslijedio je koncert malih misijskih zborova. S po dvije skladbe, nastupili su sljedeći zborovi: «Božji slavuji» - Ticino, pod vodstvom fra Slavena Mijatovića; «Mir i dobro» - Bern, pod vodstvom gđe Nikoline Pinko Behrend; «Anđeli svjetla» - Basel, pod vodstvom gđe Marije Marušić; «Sv. Tarzicije» - St. Gallen, pod vodstvom gđe Jelene Kučak Vujnović; HKM Aargau, pod vodstvom gđe Slavke Minarski; «Sv. Ante» - Zürich, pod vodstvom s. Zore Jažo i «Trubaduri sv. Franje» - Luzern, pod vodstvom s. Ane Marije Biško.

Popodnevni program se nastavio na sportskim terenima gdje su se najmlađi članovi misija natjecali u nogometu manjih i većih ekipa, te trčanju. Uz igru, pjesmu te prigodna domaća i tradicionalna jela, druženje je nastavljeno do večernjih sati. Zahvalni Bogu na darovanoj prigodi, domaćinima na izvrsnoj organizaciji, obogaćeni s bar još pokojim sportskim trofejem i iznad svega s velikim duhovnim iskustvom i bratskim druženjem, svi sudionici su se uputili svojim domovima, svjesni da narod, obitelj i civilizacija koja cijeni život, prihvaća djecu i mlađe generacije s poštovanjem - ima i svoju budućnost.

Fra Vine Ledušić

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE