MLADA MISA FRA ROBERTA KAVELJA

MLADA MISA FRA ROBERTA KAVELJA
srp 02 2018 Miriam

U nedjelju, 1. srpnja 2018., u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, svoju mladu Misu proslavio je fra Robert Kavelj. Uz mladomisnika su bili provincijski vikar fra Ivan Ševo, mladomisnici fra Jure Barišić, fra Antonio Musa i fra Jozo Hrkać, propovjednik fra Marin Karačić, gvardijan fra Danko Perutina, župnik fra Bože Milić te još dvadesetak misnika.

Euharistijsko slavlje započelo je ulaznom procesijom i roditeljskim blagoslovom. Fra Marin je prisutnima u svojoj propovijedi tumačio nedjeljno evanđelje. Govorio je o Božjoj volji u ljudskome životu. Čovjek se najviše pouzdaje u Boga kad se ne veže za vlastite želje nego dopušta da sve bude po Božjoj volji. Gospodin zna bolje od čovjeka što je dobro za svaku osobu. Osloniti se i pouzdati u Boga znači pustiti sve navezanosti i dopustiti se iznenaditi od Boga.

Propovjednik je mladomisniku na kraju propovijedi naglasio tri bitne stvari za svećenički poziv. Ljubav, molitva i samoća. Sve tri točke vode do središta, do blizine s Gospodinom. Biti s Kristom znači rasti u ljubavi, ustrajno moliti i izdvajati vrijeme samoće za razgovor s Bogom. Fra Marin je mladomisniku poželio takvu blizinu s Isusom kroz svoj svećenički hod.

Liturgijskim obredima ravnali su naši bogoslovi, a svojim skladnim pjevanjem slavlje je uzveličao zbor Petrus iz Mostara. Nakon svete Mise, druženje je nastavljeno u restoranu Venera u Mostaru.

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE