MLADA MISA FRA ROBERTA PEJIČIĆA

MLADA MISA FRA ROBERTA PEJIČIĆA
srp 29 2019 Miriam

U nedjelju, 28. srpnja 2019., u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, svoju mladu Misu proslavio je fra Robert Pejičić. Uz mladomisnika su bili provincijal fra Miljenko Šteko, mladomisnici fra Nikola Jurišić i fra Dragan Bolčić, propovjednik fra Bojan Rizvan, gvardijan fra Danko Perutina, župnik fra Bože Milić te još dvadesetak misnika.

Euharistijsko slavlje započelo je ulaznom procesijom i roditeljskim blagoslovom. Fra Bojan je prisutnima u svojoj propovijedi tumačio molitvu. Prvo čitanje i evanđelje stavlja pred mladomisnika i pred sve vjernike sliku pravoga molitelja. „Abraham počinje od činjenice da je prah i pepeo - poniznost, ništa, i u toj svijesti moli za druge, za pogane, da ih Gospodin ne uništi, nego dade priliku novoga života. On se cjenka s Gospodinom. Isus u evanđelju predstavlja kakvi odnosi vladaju između nas: Bog je Otac.“ Propovjednik je nastavio govoriti o prisutnosti Božjoj u našem životu. „Redak iz psalma: Kročim li kroz nevolje, ti mi život čuvaš, ukazuje upravo na tu stvarnost da nikad ne hodi sam nego da uvijek hodi s Kristom. „

Na kraju je fra Bojan mladomisniku naglasio važnost osobne molitve. „Tko ne klekne, poklekne. Pravi život izvire iz molitve.“ Homiliju je završio riječima ohrabrenja i pozivom mladomisniku da bude molitelj, uzor i kao što i njegovo mladomisničko geslo kaže, uvijek ostvaruje kraljevstvo Božje pokazujući ljubav svima koji su mu darovani na putu.

Liturgijskim obredima ravnali su naši bogoslovi, a svojim skladnim pjevanjem slavlje je uzveličao zbor sv. Kate iz Ljubuškog. Nakon svete Mise, druženje je nastavljeno u restoranu Afrodita.

Duhovnost

GENERALNI STATUTI REDA MANJE BRAĆE

Bazilije S. Pandžić, HERCEGOVAČKI FRANJEVCI – sedam stoljeća s narodom

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI