Mlada misa fra Tomislava Crnogorca

kol 11 2021 Miriam

U nedjelju, 1. kolovoza 2021., u župnoj crkvi Bezgrešnog Začeća BDM u Posušju, svoju mladu misu proslavio je fra Tomislav Crnogorac. Uz mladomisnika slavili su provincijal fra Miljenko Šteko, ostali mladomisnici, propovjednik fra Jozo Hrkać, župnik fra Mladen Vukšić i još dvadesetak misnika.

Euharistijsko slavlje započelo je procesijom. Fra Jozo Hrkać uputio prigodnu homiliju mladomisniku. Rekao je mladomisniku da jedino u osobnom odnosu s Bogom može jasno iščitati Božju volju za svoj život, ali isto tako mora druge uvesti u jednako osobni odnos s Bogom ako žele znati što Bog od njih traži. Uloga svećenika nije tu da govori drugima što trebaju činiti i što je za njih volja Božja. Uloga svećenika jest ljude uvoditi u zajedništvo s Bogom koji nam polako i strpljivo u otajstvu svoje ljubavi otkriva što je za naše posvećenje - što je volja Božja.

Na završetku svete mise kratko se obratio fra Miljenko i zahvalio Bogu, roditeljima, odgojiteljima i cijelom puku na molitvama. Istaknuo je radost cijele Provincije kojoj je darovan novi svećenik te poželio našem mladomisniku ustrajnost na tom putu. Mladomisnik je na kraju zahvalio svim prisutnima i pozvao na nastavak zajedničkog druženja nakon svete mise.

Svojim skladnim pjevanjem slavlje je uzveličala klapa Grga.

Zahvalni Bogu čestitamo mladomisniku i molimo za ustrajnost!

Duhovnost

GENERALNE KONSTITUCIJE REDA MANJE BRAĆE

GENERALNI STATUTI REDA MANJE BRAĆE

Bazilije S. Pandžić, HERCEGOVAČKI FRANJEVCI – sedam stoljeća s narodom

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG