Ukop fra Viktora Kosira

pro 03 2020 Miriam

U utorak 1. prosinca 2020., u Međugorju, okrijepljen sv. sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo njegov sluga svećenik i naš brat fra Viktor Kosir u 83. godini života, 64. godini redovništva i  56. godini svećeništva.

Sveta misa zadušnica slavljena je u župnoj crkvi u Međugorju 2. prosinca 2020. godine. Misno slavlje predslavio je mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje. Koncelebrirali su provincijal fra Miljenko Šteko, generalni vikar don Željko Majić, župnik fra Marinko Šakota i još tridesetak svećenika. Prigodnu homiliju uputio je otac provincijal, a župnik je pri koncu pročitao fra Viktorov životopis. Sprovodne obrede i ukop na groblju Kovačića predvodio je provincijal fra Miljenko.

Fra Viktor je franjevački habit obukao 14. srpnja 1957. u Kraljevoj Sutjesci. Za svećenika je zaređen 2. svibnja 1965. u Sarajevu. Svoju svećeničku službu počeo je kao duhovni pomoćnik u Mostaru 1966. godine. Nakon te službe postaje župnik u Vitini 1974. godine. Nastavlja župničku službu u Posušju i Posuškom Gracu od 1980. do 1989. godine. U Međugorje dolazi kao duhovni pomoćnik i ostaje dvije godine te preuzima službu župniku u Širokome Brijegu od 1991. do 1993. godine. Ponovno se vraća u Međugorju kao duhovni pomoćnik i ispovjednik gdje ostaje do svoje smrti.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE