ZLATNA MISA FRA STANKA BANOŽIĆA

ZLATNA MISA FRA STANKA BANOŽIĆA
srp 09 2018 Miriam

U crkvi sv. Petra i Pavla na Kočerinu, u nedjelju, 8. srpnja, svoju zlatnu misu proslavio je naš fra Stanko Banožić, uz koncelebraciju kolega zlatomisnika fra Karla Lovrića i fra Andrije Nikića. Uz njih su slavili provincijal fra Miljenko Šteko, generalni definitor fra Ivan Sesar, župnik fra Mario Knezović i još dvadeset braće svećenika.

Fra Ivan Prusina je zlatomisniku i prisutnome puku izrekao prigodnu propovijed. Istaknuo je da pedeset godina vjernosti nekome i nečemu zaista vrijedi zlato. Pedeset godina vjernog služenja Kristu i Crkvi počevši od Hercegovine, preko naših iseljenika u Njemačkoj i Švicarskoj našemu je fra Stanku bio hod vjere i predanosti. Propovjednik je zahvalio fra Stanku i poželio mu daljnji blagoslov u životu i radu.

Prigodne čestitke uputili su župnik fra Mario Knezović, gvardijan na Širokome Brijegu fra Tomislav Puljić i provincijal fra Miljenko Šteko koji mu je tom prigodom predao službenu zahvalnicu za njegov zlatni jubilej. Na kraju svete mise zlatomisnik je zahvalio Bogu, svojim roditeljima, provinciji, rodbini i svima koji su ga pratili kroz njegov svećenički život, te je zajedno s mladomisnikom fra Antoniom Musom na sve zazvao Božji blagoslov.

Nakon svete mise slavlje se nastavilo u restoranu ˝Kod Čolića˝.

Čestitamo zlatomisniku!

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE