CHICAGO: ĐAKONSKO REĐENJE FRA ANTONIA MUSE

CHICAGO: ĐAKONSKO REĐENJE FRA ANTONIA MUSE
pro 16 2017 Miriam

Naš brat fra Antonio Musa primio je sveti red đakonata u četvrtak, 14. prosinca u Hrvatskoj župi Sv. Jeronima u Chicagu. Sveti red je podijelio pomoćni biskup Chicaga Msgr. Alberto Rojas. U svečanom misnom slavlju uz kustosa fra Jozu Grbeša sudjelovalo je 15 hrvatskih svećenika, a zbor hrvatskih župa predvodio je fra Luka Ćorić. Biskup Rojas u svojoj je vrlo sadržajnoj propovijedi govorio o važnosti služenja koje je u samoj srži kršćanske poruke pozivajući se na Isusv govor u Matejevu evanđelju: "Tako i Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.” (Mt 20,28). Služenje u ljubavi tako postaje najbitniji dio poslanja kršćanina, a iznad svega đakona.

U ispunjenoj crkvi Sv. Jeronima, bila je vidljiva velika radost nazočnih koji su doista bili oduševljeni sudjelovanjem u ovom slavlju koje se ne događa tako često. Nazočni bijahu i neki od fra Antonijevih profesora i kolega s katoličkog učilišta u Chicagu. Prijenos svete mise i cijelog obreda ređenja prenošen je uživo na Facebook stranici hrvatskih franjevaca tako da su ga mogli pratiti mnogi, posebice rodbina i prijatelji u domovini. Na kraju svete mise pročitano je pismo Provincijala fra Miljenka Šteke.

Nakon misnog slavlja nastavljeno je zajedništvo večerom u dvorani Sv. Jeronima gdje je fra Antonio zahvalio svima nazočnima kao i zajednicama Provincije i Kustodije, biskupu Rojasu, župi Sv. Jerononima, i svima koji su ga pratili do ovoga dana.  

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE