Mlada misa fra Andrije Majića

srp 17 2021 Miriam

U nedjelju, 11. srpnja 2021., ispred župne crkve u Drinovcima, svoju mladu misu proslavio je fra Andrija Majić. Uz mladomisnika slavili su vikar provincije fra Iko Skoko, ostali mladomisnici, propovjednik fra Stanko Mabić, župnik fra Josip Mioč, te još petnaestak misnika.

Euharistijsko slavlje započelo je procesijom i roditeljskim blagoslovom. Župnik fra Josip zahvalio je svima i izrazio svoju radost što u župi Drinovci imamo priliku slaviti mladu misu. Fra Stanko Mabić je u svojoj propovijedi govorio o životu mladomisnika. Pričao je o mladosti fra Andrije Majića, o njegovoj obitelji i njegovim dolascima na molitvene susrete te o njegovom cijelom putu prema pozivu redovnika i svećenika. Propovjednik je pozvao mladomisnika na spremnost i otvorenost u svećeničkome i redovničkome životu.

Na završetku svete mise kratko se u ime Provincije obratio vikar fra Iko Skoko i čestitao mladomisniku i njegovoj obitelji. Mladomisnik je na kraju zahvalio svim prisutnima i pozvao na nastavak zajedničkog druženja nakon svete mise.

Svojim skladnim pjevanjem slavlje je uzveličao župni zbor iz Drinovaca.

Zahvalni Bogu čestitamo mladomisniku i molimo za ustrajnost!

Duhovnost

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE

POTVRĐENO PRAVILO FRANJEVAČKOG REDA

GENERALNE KONSTITUCIJE REDA MANJE BRAĆE